PODIJELI

Gradski tamburaški orkestar „Pljevlja“ održao je koncert u Podgorici u galeriji Modiljani. Nastupili su u formi velikog tamburaškog orkstra sa 16 članova i vokalnim solistima Nevenom Marić, Esadom Memićem Zrcom i Nevenom Marić.

Na koncertu pod nazivom “Tamburice moja” podgoričkoj publici predstavio se Gradski tamburaški orkestar u galeriji Modiljani.

Prema riječima Emira Prekića to su najljepše tamburaške pjesme i romanse koje se rijetko slušaju u Crnoj Gori, a pogotovo u izvođenju tamburaškog orkestra.

Na koncertu je nastupila i Iva Brajković. Ona je izrazila zadovoljstvo što je nastupila pred podgoričkom publikom.

Prekić ističe da će gradski tamburaški orkestar imati više nastupa u narednom periodu. Nastupiće 18. maja u programu povodom otvaranja rekonstruisane sale Doma kulture, zatim imaju dogovorene nastupe tokom ljeta u Novom Sadu, Nikšiću, Bijelom Polju, festival tambure u Pljevljima i Makedoniji, a mladi tamburaši nastupiće na dva tamburaška kampa u Pančevu i u Budimpešti u Mađarskoj.

Gradski tamburaški orkestar osnovan je sa ciljem očuvanja  bogate muzičke i tamburaške tradicije našeg grada, ali ne samo da čuvaju tradiciju. Oni svojim nastupima i druge sredine uspješno upoznaju sa kulturnom baštinom Pljevalja.

Komentariši