PODIJELI

U organizacijia opštinske Kancelarije za sport, sinoć je u skupštinskoj sali magistar Nikola Mijušković, sportski psihlog održao predavanje na temu “Ja sam šampion”. Svi prisutni spotisti mogli su saznati nešto što će im pomoći u sportskoj karijeri, ka vrhunskim ostvarenjima.

Koji su putevi postizanja uspjeha, šta je to čemu treba stremiti, i koliko psihološki aspekt znači u stvaranju vrhunskih rezultata, pljevaljskim sportistima kroz predavanje i međusobni razgovor ukazao je Nikola Mijušković, sportski psiholog. Sa našim sugrađanima podijelio je iskustvo koje je stekao tokom školovanja, u komunikaciji sa sportistima i kao sportista.

“Naša ciljna grupa su svi sportisti i sportski radnici. Možda najmlađi mogu da iz ovakvih predavanja prihvate najviše. Psihologija je pored svih ostalih parametara vrlo bitna na putu ka vrhonskim sportskim uspjesima, mada njen značaj još uvijek nije vidan i kod nas, ali ni u regionu. Ja polazim od jedne misli “put do sportskog uspjeha ne ide liftom, moraju se preći stepenice”, kaže Mijušković.

U sportskoj psihologiji veoma je važno da mladi ljudi i sportski radnici, spoznaju snagu vlastitog uma i da na njihovom sportskom putu, psihologija bude saveznik, a ne protivnik.

Komentariši