PODIJELI

Medicinske sestre Opšte bolnice i Doma zdravlja proslavile Međunarodni Dan sestrinstva.

Medicinske sestre Opšte bolnice i Doma zdravlja radno su proslavile Dan sestrinstva. Na štandu ispred Hotela „Pljevlja“ našim sugrađanima su mjerile nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Obilježavanje Dana sestrinstva organizovalo je Nacionalno udruženje medicinskih sestara i babica Crne Gore čiji su članovi i sestre Opšte bolnice i Doma zdravlja.

Nacionalno udruženje medicinskih sestara i babica Crne Gore čiji su članovi i organizacije sestara Doma zdravlja Pljevlja i Opšte bolnice Pljevlja organizovali su proslavu 12. maja, Međunarodnog Dana sestrinstva. Direktor Opšte bolnice, dr Ernes Gadžo istakao je veoma važnu ulogu medicinskih sestara u pružanju medicinskih usluga.

Medicinske sestre su radno proslavile svoj dan, naglasila je i doktorica Vesna Dujović.

Veliki broj građana je iskoristio priliku i prekontrolisao nivo šećera u krvi i krvni pritisak i pohvalio ovu i slične akcije.

Najbitnije je da pacijent osjeti toplinu i pažnju sa kojom mu u pružanju medicinske pomoći prilazi stručno obrazovana medicinska sestra, rekla nam je glavna sestra Opšte bolnice Jovana Mijomanović.

Pokazalo se da je ovo bio pravi način proslavljanja praznika jer je samo za prvih pola sata nivo šećera u krvi provjerilo preko stotinu naših sugrađana.

Komentariši