PODIJELI

Upis će trajati do 1. juna. Ministarstvo  prosvete u kampanju „Zablistaću u vrtiću“ uključilo je opštinu Pljevlja.

Od 15. maja do 1. juna u javnoj predškolskoj ustanovi Dječji vrtić „Eko bajka“ trajaće upis djece u školsku 2018/2019. godinu. U vrtiću se trude da svake godine pojednostave upis i olakšaju roditeljima administrativnu proceduru, kaže direktorica Abela Popović.

Iz godine u godine raste zainteresovanost roditelja za upis djece u vrtić zbog svih novina koje uvodimo u predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Ove godine Ministarstvo prosvjete u kampanju „Zablistaću u vrtiću“ uključilo je i našu opštinu, jer učenje engleskog jezika, inkluzivno obrazovanje, program interaktivnih službi su predsnoti vaspitanja u Dječjem vrtiću. Prošle godine imali smo dvije ineraktivne službe u Odžaku i Kominima. Ove godine sa jednosatnog prešli smo na trosatni rad i imamo po 20 upisane djece. Inače cilj je da se u vrtić upiše 90 posto djece, a kod nas je to sada oko 60 posto“, kaže Popović.

Dječji vrtić „Eko bajka“ je prepoznatljiv u našem gradu po ekloškim i folklornim aktivnostima. Javni nastup folklora imaće u Požarevcu 23. maja, Cetinju, povodom 115 godina vrtića i u  Beogradu 9. juna na Trgu Republike u kampanji „Rastimo uz ples“.

Komentariši