PODIJELI

Na putnom pravcu Vrulja-Kovren na teritoriji opštine Bijelo Polje, na nekih 500 m uzvodno od mjesta gdje su prošli put bile odložene 4 lešine krava. Ovaj put su u pitanju dvije uginule krave, i to jedna na obali, a druga dijelom u koritu Ćehotine. Sportsko ribolovno društvo „Lipljen“ je podnijelo prijave nadležnima: MUP Bijelo Polje, Komunalna policija BP i Uprava za bezbjednost hrane, fitosanitarne poslove i veterinu.

Prošli put, radilo se o četri uginule krave, koje su bačene u korito rijeke Ćehotine i uz obalu rijeke, uz putni pravac Vrulja-Kovren, na teritoriji opštine Bijelo Polje, u blizini mosta koji vodi u selo Bliškovo. Krave su uklonjene usled intervencije Komunalne policije iz Bijelog Polja. Međutim, ono što je veći problem jeste to što počinioc nije otkriven, iako postoje određene sumnje da se radi o istom počiniocu. Na osnovu veterinarske službe koja je nadležna za taj reon i na osnovu evidencije stoke sa tog područja može se utvrditi kome stoka nedostaje.

Napominjemo da Rijeka Ćehotina dalje nastavlja da teče kroz teritoriju opštine Pljevlja i čini akumulaciju Otilovići, iz kojeg se koristi voda za vodosnabdjevanje građana Pljevalja. Uginulu stoku nije problem ukloniti, ali je mnogo veći problem otkriti počinioca i ispitati od čega je stoka uginula, jer postoji mogućnost da je neka zarazna bolest u pitanju. Ribočuvari su bili na licu mjesta i napravili Zapisnik.

Komentariši