PODIJELI

Ne samo da pred Pljevljima stoji dobra perspektiva, nego Crna Gora upravo u Pljevljima ima jedno jako važno uporište svoga budućeg razvoja. Ali, kada govorimo o Pljevljima samo kao o sirovinskoj bazi, veoma smo nepravdeni. Zato što moramo prepoznati da Pljevlja iznad svega imaju bogatstvo u ljudima-sposobnim, obrazovanim, koji mogu sa uspjehom odgovoriti ne samo onome što su poslovi lokalne uprave, nego koji sa uspjehom odgovaraju i na mnogim drugim važnim poslovima u našoj državi, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović na kovenciji liste “Za dobro građana Pljevalja-Pobjednički! Koalicija DPS-SD-BS Milo Đukanović”.

On je istakao da je Crna Gora tokom proteklih 20 godina prešla put pun izazova, do najnerazvijenije države bivše Jugoslavije, do najrazvijenije ekonomije Zapadnog Balkana, države članice NATO i prve naredne članice Evropske unije, sa obnovljenom državnom nezavisnošću i ekonomskom održivošću. Taj period opredjeljivanja za evropske vrijednosti zaokužen je pobjedom na proteklim predsjedničkim izborima, a 27. maja opredjeljujemo se za politiku čija je suština dobro svih građana.

“Kada smo ove poslove završili na državnom novu, sada moramo da se usredsredimo na najvažniji posao. Sve ovo je i imalo smisla ukoliko nas vodi ka višem nivou kvaliteta života. To je ideja vodilja svake odgovorne politike. Naša politika je pokazala da je odgovorna, zato želimo da dostignemo i taj konačni cilj te naše politike. Zbog toga je sada važno da budemo odgovorni i na lokalnim izborima. Taj kvalitet života zavisi , naravno u značajnoj mjeri od državne politike, od politike vlade, ali ne manje od toga i od politike koja se vodi u svakoj lokalnoj upravi. Koliko je opasno prepustiti odgovornost za upravljanje lokalnim interesima i lokalnim poslovima neodgovornim ljudima i partijama gotovo da ne treba  govoriti u Pljevljima. Vi sa tim imate iskustva, imate iskustva koliko je opozicija sa državnog nivoa neodgovorno upravljala resursima ovog grada“, istakao je on.

Đukanović je poručio da je izbor zaista olakšan uoči lokalnih izbora.

“Mislim da smo  i kroz program i kroz sastav ljudi i kroz ono kako smo se pokazali u proteklom četovorogodišnjem periodu, olaskšali građanima Pljevalja da donesu pametnu odluku u svom interesu. Mislim da nam u svemu tome uveliko pomaže i naša konkurencija. Imamo iskustvo i u Pljevljima i u Crnoj Gori sa njihovom odgovornošću u obavljanju posolova upravljanja lokalnim interesima-kako upravljaju danas Budvom ili  Kotorom to jako dobro vidite. Za njih je lokalna vlast prije svega plijen, plijen koji treba podijeliti. Nema nikakvih zajedničkih interesa, a najmanje je to interes za razvoj grada na čijem su se čelu našli. Ogromne su razlike među njima, ogromne su svađe i jedino što ih održava zajedno je strah od nas, i želja da podijele plijen koji im stoji na raspolaganju dok su na vlasti u tom gradu. Da li danas Pljevlja trebaju sebi da dozvole grešku vidjevši kako prolaze Budva i Kotor. Siguran sam da to sebi Pljevljaci neće dozvoliti. Ja sam, naprotiv, ubijeđen da nije daleko dan, a evo živi bili pa vidjeli, za dva tri mjeseca, kada će se raspršiti vlast i u Budvi i Kotoru. Stvorili su se uslovi da se toj politici,koja se danas predstavlja Pljevljacima putem video igrica, putem nekih animacija… pokaže da se odgovornost za upravljanje bilo kojom zajednicom, a posebno  gradom potencijalima kakav imaju Pljevlja, ne smije dati na volju neodgovornim ljudima i avanturistima”, rekao je on.

Nosilac liste “Za dobro građana Pljevalja-Pobjednički! Koalicija DPS-SD-BS Milo Đukanović” i aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić istakao je da je lokalnu upravu interesovao isključivo opšti interes grada.

“Sa pažnjom dobrog domaćina, angažovanošću i kroz punu saradnju sa Vladom, uradili smo više u protekle tri godine nego predhodne vlasti naših oponenata za tri mandata. Smanjili smo dug Opštine Pljevlja, vratili zatečene kredite i sve što smo korisno uradili uradili smo bez i jednog eura kredita. Sada vam obećavam da ćemo i ovoga puta pobijediti. Pred nama su ozbiljni zadaci, prije svega dalji privredni i industrijski razvoj, ekološka sanacija i dalje opremanje grada u arhitektonskom, infrastrukturnom i komunalnom smislu. Uredićemo i rekonstruisati centar grada i izgraditi otvoreni bazen u sportsko- rekreativnoj zoni. Uradićemo sve što je definisano našim izbornim programom. Mijenjaćemo grad na bolje sa željom da njegov identitet i tradicija ostanu isti“, naglasio je Đačić.

Izvor: CdM

Komentariši