PODIJELI

Rudar je pet puta ove sezone (tri u prvenstvu, dva u Kupu) igrao protiv Sutjeske četiri meča je izgubio, a jednom je bilo neriješeno. Vrijeme je za šesti okršaj (danas, 17.30, Arenasport 1) u 12. sezoni domaćeg loptanja.

Sada, u 34. kolu Telekom 1. CFL, “rudari” moraju da pobijede šampiona ukoliko žele da se plasiraju u Evropu!

A to je primarni cilj ekipe Miodraga Vukotića…

“Utakmica protiv najkvalitetnije ekipe u ligi je prekretnica za Evropu. Ako osvojimo tri boda, bićemo blizu plasmana na evro scenu. Ali, za nas je uspjeh sve osim poraza”, rekao nam je 24-godišnji ofanzivac “rudara” Armin Bošnjak.

Rudar u finiš sezone, kada će se boriti protiv Mladosti, Grblja i Zete za Evropu, ulazi u dobroj formi.

“Neporaženi smo na posljednje tri utakmice (dvije pobjede, jedan remi), nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Ukoliko budemo igrali kao na posljednja tri meča, vjerujem da možemo do tri boda. Želja može da bude presudna”, jasan je Bošnjak.

“Plavo-bijeli” su najbolje svoje predstave pružali upravo protiv “rudara”, ali dominatna i naporna sezona je ostavila traga, pa Nikola Peco Rakojević opet neće moći da računa na najjači sastav.

“Utakmica će sigurno da bude teška, jer su Rudaru bodovi prijeko potrebni za izlazak u Evropu. A što se tiče nas, ne idemo u Pljevlja da bismo odradili samo utakmicu, jer ćemo pokušati da napravimo pozitivan rezultat”, kazao nam je 28-godišnji kapiten i golman šampiona države Vladan Giljen.

Izvor: CdM

Komentariši