PODIJELI

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocijenio je da je pobjeda na predsjedničkim izborima pokazala opravdanost politike evroatlantskih integracija i daje istovremeno najava pobjeda na lokalnim izborima.

“Crna Gora je ovom pobjedom poručila da se nije pokolebala i da smo spremni za završni korak pripadnost Crne Gore evropskim razvijenim narodima u okviru EU, naš povratak evropskom kulturnom krugu i savremenoj evropskoj civilizaciji. Nažalost, naša istorija, kao i nekih drugih evropskih naroda je istorija izbivanja iz evropskog kulturnog kruga”, rekao je lider DPS-a sinoć u Baru, na koktelu kojim je obilježena njegova pobjeda na predsjedničkim izborima.

Zato smo, kaže, mi na Zapadnom Balkanu još uvijek daleko od standarda EU.

“Zato je ovo bio posljednji trenutak da kažemo da se Crna Gora želi situirati u svojoj prirodnoj ludu Evropi, kojoj pripada ne samo geografski, ne samo istorijski ponosno, jer smo uvijek sa njima bili saveznici, nego zato što mi Evropi pripadamo kulturološki”, naveo je on.

Đukanović je rekao da Crna Gora pripada Evropi i civilizacijski i daje želja aktuelne vlasti da se obezbijedi evropski način života.

“Ubijeđen sam da imamo predispozicije za jedan takav razvoj. Zasluga za to je jedan veoma pouzdan i stabilan temelj dosadašnjeg razvoja Bara. Zasluga zato pripada brojnim odgovornim domaćinima koji su upravljali ovim gradom tokom prethodnih decenija, rekao bih, uspješnije od mnogih drugih sredina i u Crnoj Gori i u regionu”, kazao je Đukanović.

Govoreći o politici opozicije, Đukanović je ocijenio da mu osvrt na opozicione konkurente uliva dodatni optimizam uoči lokalnih izbora.

“Čini mi se da nakon svih gromoglasnih najava kako će nas poraziti na predsjedničkim izborima, danas prisustvujemo jednoj gotovo nezanimljivoj predizbornoj kampanji, čijoj nezanimljivosti upravo doprinosi nekvalitet političke i izborne ponude opozicije. Gotovo da ne možete registrovati nijedan suvisao politički ton od strane opozicionih partija kojim na ozbiljan način ugrožavaju dominaciju DPS. Sve što možemo vidjeti je animoznost prema nama, koja se, nažalost, vjerovatno zbog dugogodišnjih trauma, zbog izbornih poraza, pretvorila u mržnju kojom pokušavaju da negiraju sve ono što smo mi uradili u prethodnom periodu”, istakao je lider DPS-a.

On smatra da je mržnja osnovni uzrok političke zaslijepljenosti zbog čega opozicija postaje sve manje relevantna.

“Čini mi se da naša opozicija biva sve manje relevantna. U ovoj kampanji sam kazao, i to želim da ponovim, čini mi se da što naša konkurencija duže trči ka svom cilju, sve je dalje od njega. To je, zaista, jedinstven slučaj neuspješnosti opozicije da se bilo kakvim unapređenjem svoje političke ponude učini relevantnom i konkurentnom u odnosu na DPS”, zaključio je Đukanović.

Izvor: Pobjeda

Komentariši