PODIJELI

U toku je realizacija ugovora od 100 hiljada eura potpisanog sa preduzećem “Ving” DOO na izvođenju radova na sanaciji trotoarskih površina. Trenutno se radovi izvode u ulici Velimira Jakića. Prema riječima Mirka Đačića – predsjednika opštine Pljevlja radi se o 600 kvadrata trotoarnih površina u ulici Velimira Jakića, 450 kvadrata asfaltiranja trotoara u ulici Vuka Kneževića, 600 kvadrata u zoni iza hotela u Skerlićevoj ulici, u ulici RVI oko 400 kvadrata trotoara i oko 1000 metara dužnih zamjene ivičnjaka u Prijepoljskoj ulici. Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić napominje da je Direkcija javnih radova  uvela izvođača u posao u Višegradskoj ulici.

Preduzeće “Ving” DOO izvodi radove i na izgradnji gradske fontane. Predsjednik Đačić ističe da očekuje velike efekte od ovog projekta jer je značajan za Pljevljake s obzirom da oni u tom djelu prepoznaju jedan dio svog života. On naglašava da se sama diatreta izrađuje u nekom od podizvođačkih pogona u Beogradu.

 Fontana se gradi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića, a predstavlja stilizovanu Diatretu, odnosno staklenu čašu pronađenu u rimskom naselju „Municipijum S“ u Kominima.

Komentariši