PODIJELI

Svečano, uz muziku, pjesmu i ples, ali i školski bazar Osnovna škola “Salko Aljković” proslavila je  47. rođendan. Slavilo se i u područnom odjeljenju na Gukama.

U Osnovnoj školi „Salko Aljković“ 47 generacija Pljevljaka naučilo je prva slova i brojke, upoznalo drugare za cijeli život i shvatili sta je to obrazovanje i vaspitanje. I tako 47. godina na ovaj datum škola slavi svoj rođendan. Ove godine su se potrudili da nastavnicima, roditeljima i prisutnim gostima, prirede raznovrsan svečani sadržaj. Bilo je muzike, recitacija, plesa i pjesme. Učenici su izložili svoje likovne radove ali i organizovali prodajni bazar.

U pozdravnom govoru direktor škole Faik Muhović podsjetio je na razvoj škole, naglasivši da od školske 2004/2005 godine škola radi po reformisanom programu devetogodišnje osnovne škole. Realizacija vaspitno-obrazovnog procesa, saradnja sa roditeljima putem Savjeta roditelja, lokalnom zajednicom i stručnim institucijama stalni je zadatak ove ustanove. Muhović je podsjeti i na dobru tehnički i prostorno dobru organizovanost škole.

Poseban akcenat direktor je dao područnoj jedinici na Gukama.

„Škola na Gukama sa radom je počela školske 2012/2013. Godine. Nastava se izvodi u savremeno opremljenom prostoru, a uskoro očekujemo ključeve od novoizgrađene fiskulturne sale, koja je poslije Sportske dvorane „Ada“ najbolji sportski objekat u Pljevljima“, rekao je Muhović.

Školski bazar je posebno zainteresovao đake. Kreativnost su pokazali u svakom radu, a trudili su da svoj rad i kreativnost unovče.

Komentariši