PODIJELI

Stočari sa Žabljaka gotovo tri godine nijesu bili u mogućnosti da prodaju mlijeko i mliječne proizvode od kada je kompanija Lazine prekinula otkup mlijeka u gradu ispod Durmitora. Njihovom problemu došao je kraj, jer od sljedeće sedmice nikšićka kompanija Nika počinje sa otkupom mlijeka, a kako je kazao direktor Tadija Šljukić, planirano je da u početku otkupljuju dnevno dnevno od 1.500 do 2.000 litara, a cilj im je da dnevni otkup iznosi 3.500 litara.

“Otkup mlijeka na Žabljaku počeće u ponedjeljak 21. maja. Iako je praznik, mi u mljekarstvu radimo svaki dan. Naše vozilo ići će svaki dan na Žabljak, a u startu će se otkupljivati između 1.500 do 2.000 litara mlijeka. Očekujemo u nekom periodu da dnevni otkup bude oko 3.500 litara mlijeka”, kazao je Šljukić.

Prema njegovim riječima očekuju da će od prvog dana oko 60-ak poljoprivrednika iznositi mlijeko za otkup. Šljukić je kazao da se cijena otkupa mlijeka isplaćuje po rezultatima laboratorije iz Podgorice.

“Cijena mlijeka će se određivati po kvalitetu na osnovu rezultata analize Centralne laboratorije iz Podgorice”, najavio je Šljukić.

On je istakao da će širiti otkupnu zonu prema Pljevljima, i naglasio da ima značajnu podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

“Planiramo da pravimo otkupne stanice od Žabljaka do Pljevalja. Opština Žabljak je obezbijedila određena sredstva za otkupnu stanicu”, zaključio je Šljukić.

Izvor: CdM

Komentariši