PODIJELI

U susret Danu nezavisnosti Socijaldemokrate Pljevalja poručuju: Nismo i nećemo u Pljevljima dozvoliti sindrom „kolašinskog ili kotorskog scenarija“

Socijaldemokrate Pljevalja kao nosioci osnivanja SDCG, intenzivno i nesebično radeći od samog početka na osnaživanju i promociji nove partije, kroz razobličenje SDP-a i animiranje novih članova, kroz lične kontakte i medijske nastupe, dali su nesebičan doprinos stvaranju nove moderne partije socijaldemokrata, koja cjeni i poštuje doprinos svakog člana i članice kroz demokratske, unutarpartijske procese. Tako smo masovnim pristupanjem Socijaldemokratama „sačuvali izvornu socijaldemokratsku ideju u Pljevljima“, i SD je postao, uz svoje koalicione partnere, ideološki predvodnik modernizacije politike u Crnoj Gori.

Zato izražavamo veliku zahvalnost Pljevljacima zbog masovnog uključivanja u SD Pljevalja u proteklom periodu, i na tome što nisu dozvolili da se ideja socijaldemokratije izgubi u dnevnom politikanstvu i populizmu, i da postane žrtva neodgovornih pojedinaca koji su krenuli da se na neozbiljan način poigravaju sa njom, isključivo zarad ličnih interesa. A poigravaju se iznuđivanjem potpisa podrške pripremajući se za koaliciju sa zakletim neprijateljima ove države, koristeći svoje zanimanje i plemeniti poziv, ne bi li namakli još koji glas zbunjenih sugrađana.

Međutim, u našim ulicama, na radnim mjestima, u kontaktima sa ljudima,  SD prepoznaju kao prirodne sledbenike socijaldemokratske ideje. Zato i ne treba da nas čudi to što nam svakodnevno pristupa sve više članova, kako onih koji su se zajedno sa nama u našoj bivšoj partiji borili za principe građanske, multietničke, državotvorne, evroatlantske politike, tako i sve više novih, mahom mlađih ljudi, koji upravo u nama prepoznaju ideološke predvodnike nove, moderne politike, koja je potrebna Pljevljima i Pljevljacima.

Sitni, diletantski pokušaji tkz.poznavalaca kulture napadom na sekretarijat za društvene djelatnosti koji je kroz predhodne tri i po godine u Pljevljima organizovao u svim oblastima društvenog djelovanja (sport, socijalna zaštita, mladi, kultura) više manifestacija nego prethodnici za 17 godina ,,vladavine“, su samo trzaji partije/a u odlasku i gašenju. Na sreću ideja socijaldemokratije nastavlja da živi, u obliku SD-a, sa sve većim brojem pristalica i snažnih podržavalaca  rada koji je isključivo za dobrobit SVIH sugrađana, a ne onih koji procjenjuju da im je ,,malo ili nedovoljno“ dato za zadovoljenje ličnih ambicija, a ne razvoja programa kulture.

Plan Socijaldemokrata da se nakon dobijenih izbora  sa svojim koalicionim partnerima sa kojima dijelimo iste vrijednosti još od obnove nezavisnosti i dobijanja pozivnice za NATO, okrenemo sledećem velikom cilju – partnerstvu za snažni ekonomski razvoj našeg grada, oko kojeg treba da se okupe napredne političke snage Pljevalja, a ne one retrogradne koje spremaju ,,kolašinski“ ili ,,kotorski scenario“.  Baveći se savjesno i odgovorno svakodnevnim poslovima na napretku i razvoju grada, Socijaldemokrate će biti prve među onima koji će uprijeti prstom u svakog ko pokuša da se poigrava sa tekovinama 21. maja.

Saopštenje Medija tima SD Pljevlja

Komentariši