PODIJELI

Poslije 12. godina od naše velike pobjede na referendumu o državnopravnom statusu, kada smo nakon dužeg niza godina povratili državnost i dostojanstvo našoj Crnoj Gori, opravdanost naših političkih stremljenja pokazala se jasnom, a težnja ka samostalnom vođenju države ispravnom, kroz konkretne rezultate i napredak ka porodici evropskih i ostalih razvijenih zemalja svijeta.

Pokazali smo svih proteklih godina da je Crna Gora država svih njenih građana. I oni koji su podržavali ideju obnove nezavisnosti i oni koji su bili drugačijeg mišljenja, na jednak način su nastavili svoje živote nakon 21. maja 2006. godine. Današnji praznik je praznik svih građana Pljevalja i države Crne Gore, i zato zajedničkim naporima i ulaganjima svojih kapaciteta treba da doprinesemo dinamičnom razvoju našeg društva, grada  i Države.

Međusobno poštovanje, tolerancija i razumijevanje jedno su od glavnih obilježja vjekovne tradicije Pljevalja, grada čija je istorija sastavni dio evropskih tokova. I danas Pljevlja njeguju i uspostavljaju brojne oblike međunarodne saradnje, predstavljajući tako pozitivan primjer u crnogorskim okvirima i doprinoseći perspektivama razvoja naše države.

Dragi sugrađani, u uvjerenju da će tako biti i ubuduće, još jednom vam iskreno čestitamo 21.maj – Dan nezavisnosti“.

“NEK JE VJEČNA CRNA GORA”

OO DPS PLJEVLJA

   PREDSJEDNIK

  Vlade Milinković

Komentariši