PODIJELI

Prostorije Televizije Pljevlja u potpunosti su uništene u požaru koji je izbio rano jutros. U Opštini je održan sastanak na kojem je dogovoreno da se pomogne lokalnoj televiziji koja će, ako sve bude po planu, za mjesec početi sa emitovanjem programa.

Požar je izbio jutros oko šest sati.

“Požar je izbio na trećem spratu gdje je Televizija. Požar je krenuo da se širi na niže spratove ali smo to uspjeli da spriječimo. Sačuvali smo niže spratove ali treći sprat na kojem je Televizija je skroz izgorio. Materijalna šteta je velika, ali kako je moglo biti, maksimalno je urađeno”, naveo je Goran Čavić iz gradske Službe zaštite i spašavanja.

On je naveo da u požaru nije bilo povrijeđenih, ali da je jedan vatrogasac dobio lakše povrede.

“Privodimo kraju gašenje požara. Nema opasnosti od dalje eskalacije”, naveo je jutros Čavić.

Urednik u TV Pljevlja, Milo Džaković kazao nam je da šteta ogromna.

“Uništen je veliki studio u kojem su uglavnom svi uređaju. Radijska realizacija je takođe uništena. Možda je ostalo neoštećeno nekoliko kamera”, naveo je Džaković.

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić najavio je pomoć u saniranju štete. U Opštini je održan sastanak sa lokalnim privrednicima, kako bi šteta što prije bila sanirana.

Zaposleni će od sjutra biti smješteni u akademskom centru, a emitovanje, za početak informativnog programa, očekuju za mjesec.

Izvor: RTCG

Komentariši