PODIJELI

Sjutra kod nas simultanka na 20 tabli.

Na 24. prvenstvu Crne Gore u šahu za mlade, koje je od 18. do 22. maja održano na Cetinju, šahisti ŠK „Osnovnih i srednjih škola“ osvojili su četiri medalje i dva pehara. Prvenstvo se odvijalo u šest kategorija do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

I mjesto Neda Bojović (djevojčice do 16 god)

I mjesto Miroljub Ćirović (dječaci do 18 god)

II mjesto Neda Šljivić (djevojčice do 8 god)

III Gorazd Laušević (dječaci do 10 god)

Mladi šahisti osvojili su i četiri IV mjesta i to Janko Kotlaja u kategoriji dječaci do 8 godina, Ksenija Todorić – djevojčice do 10 godina, Zaharije Perković – dječaci do 12 godina i Anđela Svrkota u kategoriji djevojčice do 14 godina.

Bilo je potrebno i malo sportske sreće koja je ovoga puta izostala kako bi Janko Kotlaja i Zaharije Perković došli do medalje ali su sa istim brojem poena uz dodatni kriterijum osvojili IV mjesta. Neda Šljivić je takođe imala isti broj poena kao prvoplasirana ali je po istom kriterijumu ostala bez pehara. Iz ŠK „Osnovnih i srednjih škola“ rekli su nam da ekipa nije učestvovala kompletna na Cetinju ali da je ostvareni rezultat veoma dobar.

Sjutra, 24. maja u Hotelu „Pljevlja“ održaće se simultanka na kojoj će se naći i velemajstor Dragan Kosić. Igraće se na 20 tabli i to na 10 mladi šahisti, a na 10 penzioneri. Organizatori ovog šahovskog događaja su Šahovski savez i opština Pljevlja.

 

Komentariši