PODIJELI

U Program osposobljavanja i zapošljavanja mladih sa stečenim visokim obrazovanjem na poslovima neformalnog poslovanja – „Stop sivoj ekonomiji” biće uključeno 180 osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

To je saopštio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić nakon današnje sjednice Vlade.

“Program je namijenjen nezaposlenim licima za završenim visokim obrazovanjem, koja su starosti do 30 godina, a koja su stekla radno iskustvo od najmanje devet mjeseci kroz stručno osposobljavanje”, rekao je Purišić. 

Oni će, nakon obuke, obavljati poslove tehničke prirode – provjera poreskih prijava, prijava za zapošljavanje, utvrđivanje obračuna poreskih obaveza, zapošljavanje stranaca, otkrivanje neformalnog rada i praćenje turističke sezone. Ministar Purišić je naveo da će se Program realizovati u svim opštinama, finansiraće se preko ZZZCG sa pozicije aktivne mjere politike zapošljavanja. Ukupan budžet za sporovođenje programa iznosi 555. 000 eura.

Kako je ministar Purišić istakao, ovaj Program se realizuje već treću godinu za redom u saradnji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Uprave za inspekcijske poslove, Uprave prihoda i Uprave policije.

Izvor: Fos Media

Komentariši