PODIJELI

Čisteći zgarište, nakon katastrofalnog požara koji je uništio skoro kompletnu imovinu i prostorije RTPV, zaspoleni u ovom mediju polako dolaze sebi.Veliki šok iznenadio je sve radnike RTPV i jutro 22. maja 2018. god. zauvijek će biti urezano u pamćene zaposlenih u ovom mediju, ali i u sjećanjima vatrogasaca koji su uspjeli, nakon skoro pet sati velike borbe, da vatrenu stihiju stave pod kontrolu. Još jednom su pokazali veliku hrabrost i profesionalizam, a oni stariji vatrogasci su istakli da ne pamte veći požar u gradskom jezgru Pljevalja.

Za jedan tren u istoriju su otišle i kamere i kompjuteri, miksete, mikrofoni, kompletna scenografija, kompletna režija (tv i radijska), novinarski desk, računovdsvo (sa radnim knjižicama i ostalom adminstartivnom papirologijom), marketing, kancelarija direktora, hodnik i sve ostalo. Čuvena replika iz legendarnog filma ,,Maratonci trče počasni krug“ kaže : ,,Ostali samo dugmići“ i upravo ova replika najbolje opisuje situaciju nakon katastrofalnog požara.

Ipak sva tehnologija i oprema može da se kupi, ali 12 godina rada se nemože kupiti ni nadoknaditi. Srećom (iako još nije svaki dvd provjeren) veći dio arhive će biti spašen pa samim tim i svi oni dani, mjeseci i godine dešavanja u našem gradu koje je RTPV pratila.

Sa svih strana stižu riječi podrške što svakako mnogo znači zaposlenim u ovom mediju koji su ni krivi ni dužni nakon patnje sa ne redovnim zaradama sada prinuđeni da sve počnu od nule. Ni mnogo ozbiljniji i veći medijski kolektivi se nakon ovakve tragedije ne bi brzo oporavili pa će proces oporavka pljevaljskog Javnog lokalnog emitera biti dugotrajan i težak. Sada pored preokupacije kako obezbjediti osnovne uslove za normalan život porodice, zaposleni u RTPV moraju i nadljudskim naporima vratiti stvari u normalu.

Uz ove fotografije uvaženi sugrađani odjavljujemo program iz ovih prostorija uz nadu da će ubrzo ponovo Jutarnji program biti lijepa poslastica uz prvu jutarnjui kafu pljevljaka.

Komentariši