PODIJELI

U ime opštine Pljevlja na skupštini MOSI učestvova je Borjan Džogaz.

Na drugoj po redu Skupštini Međuopštinskih sportskih omladinskih igara (MOSI) održanoj u Priboju uz prisustvo 30 delegata jednoglasno su donešene sve relevantne odluke za organizaciju i sprovođenje predstojećih igara. Izabrani su novi predsjednici dva najviša tijela MOSI. Za predsjednika Komiteta imenovan je Filip Komarica iz Priboja i podpredsjednica Skupštine MOSI, Danka Elez iz opštine Sokolac.

Donešena je Odluka o sportskim grana u kojima će se nametati mladi sportisti iz Crne Gore, Srbije, BIH i to u atletici, odbojci, košarci, rukometu, fudbalu, ribolovu, streljaštvu, šahu, planinarstvu, malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci na pijesku, karateu, tenisu i biciklizmu. U ribolovu, šahu, streljaštvu i pikadu nametaće se četiri para MOSI u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ime opštine Pljevlja na skupštini MOSI učestvovao je Borjan Džogaz Pored organizacije u sportskom djelu, odlučeno je o i organizaciji cijena usluga smještaja i ishrane sportista, terminima, odluka o kotizaciji kao i sve druge aktivnosti koje su ključne za organizaciju igara. Predsjednik Organizacionog odbora, Lazar Rvović posebno je istako značajnu novčanu podršku od strane Vlade Republike Srbije i resornih Ministarstava, koji od trenutnih 200 miliona dinara investicija u sportsku infrastrukturu grada, sa 140 miliona dinara u organizaciji. U cilju bezbjednosti cijelo područje grada biće pokriveno kamerama od početka MOSI, istakao je Rvović.

Posebna pažnja prema najavama domaćina, ove godine će biti posvećena medijskoj prezentaciji MOSI koja je prema rečima Rvovića do sada bila neadekvatna u odnosu na značaj manifestacije. “MOSI su mnogo više od sportskog događaja one su prilika da se mladi ljudi povežu i druže bez granica i barijera pa je prosto nevjerovatno da je skoro potpuno medijski nepokrivena od najvećeg broja medija. Ove godine ćemo se potruditi i imati direktne prenose manifestacije po prvi put, a u kontaktima smo sa svim medijima od nacionalnog do lokalnog nivoa kako bi najveća manifestacija po broju učesnika u svijetu ove godine da bude predstavljena na adekvatan način“ dodao je Rvović. Krajnji rok za prijavu opština i gradova je 13. jun kada će se znati precizan broj učesnika, a sledeća sjednica MOSI je zakazana za 15. jun.

Najveće amaterska sportska manifestacija na Balkanu MOSI ove godine slavi 55. jubilej, biće održana u periodu od četvrtog do osmog jula, očekuje se oko tri hiljade sportista koji će se nametati u 15 grana sporta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Komentariši