PODIJELI

Trijumfi na predsjedničkim i najvećem broju lokalnih izbora znače finalnu pobjedu evropske politike u Crnoj Gori i istovremeno završni udarac politici destrukcije, zaključeno je na sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je iz te partije.

Kako je saopšteno, na održanoj sjednici Predsjedništva DPS-a iskazano je veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima održanim 27. maja.

“Osim potvrde superiornosti izbornih programa i kvaliteta kandidata za odbornike, izborni rezultat oslikava povjerenje prema ukupnoj politici Demokratske partije socijalista. Rezultati izbora predstavljaju, takođe, odnos javnosti prema učincima vršenja vlasti u prethodnom periodu i kontinuiranom pružanju šansi mladim, obrazovanim ljudima da budu glavni reprezenti i akteri politike DPS-a”, navode u saopštenju.

Predsjedništvo je, kako navode, zaključilo da trijumfi na predsjedničkim i najvećem broju lokalnih izbora znače finalnu pobjedu evropske politike u Crnoj Gori i istovremeno završni udarac politici destrukcije, koja se, kako dodaju, dvije decenije bezuspješno sukobljavala svim državnim prioritetima Crne Gore.

Predsjedništvo je ocijenilo da nakon ostvarenih pobjeda, Crna Gora ulazi u novu fazu demokratskog i ekonomskog razvoja, koja će, kako tvrde, omogućiti bolje rezultate na stvaranju uslova za veći kvalitet života svih građana.

“Naglašena je otvorenost Demokratske partije socijalista za saradnju sa svim političkim snagama koje pokažu državnu odgovornost i koje su spremne da sve svoje potencijale stave u funkciju društvenog, infrastrukturnog i privrednog razvoja Crne Gore i lokalnih zajednica”, dodali su u saopštenju.

Predsjedništvo očekuje brzo konstituisanje lokalnih skupština i izvršnih vlasti u opštinama u kojima je DPS ostvarila pobjede, kako bi se što prije započelo sa realizacijom, kako navode, zahtjevnih izbornih programa, koji su dobili podršku građana.

“Predsjedništvo je uputilo zahvalnost svim aktivistima i volonterima Demokratske partije socijalista na izuzetnom doprinosu postignutim rezultatima, zatim građanima koji su poklonili povjerenje našoj politici, ali i svima drugima koji su učešćem u izbornom procesu doprinijeli demokratskom sazrijevanju naše društvene zajednice”, zaključili su u saopštenju.

Izvor: RTCG

Komentariši