PODIJELI

U finalu kupa Crne Gore nije bilo iznenađenja. Mladost iz Podgorice je sa 2-0 savladala Igalo na gradskom stadionu u Podgorici i na taj način po drugi put osvojila najmasovnije fudbalsko takmičenje u Crnoj Gori. Admir Adrović je oba puta bio strijelac, a Igalo se časno oprostilo od finala kupa. Novljani su ove godine pokazali kvalitet i zasluženo došli do finala kupa što je njihov najbolji klupski rezultat. Sa druge strane Mladost koja je u finišu prvenstva imala rezultatskih problema u finalu je od starta krenula jako i već od prvog minuta najavila pohod na trofej pobjednika kupa. Iako je prvih 45. min završeno bez golova, u drugom dijelu je Mladost zaigrala mnogo bolje, postigla dva gola i pobjedila u najsvečanijoj fudbalskoj utakmici Crne Gore.

Nekoliko sati prije početka finala kupa, svoje obaveze imale su i ekipe koje su ove godine u baražu za opstanak ili ulazak u prvu ligu.

Tako je Petrovac na stadionu Mladosti u Lješkopolju skoro pa završio posao. Petrovčani su nakon 90. minuta slavili sa 3-0 i čini se da će revanš biti formalnost, pa je Petrovac na odličnom putu da sačuva prvoligašku status.

Sa druge strane u drugoj utakmici baraža Kom i Lovćen su igrali bez golova (0-0), pa će odluka pasti u revanšu. Kom nije iskoristio prednost domaćeg terena a Cetinjani su uspjeli da sačuvaju svoju mrežu. Revanš se zbog rekonstrukcije stadiona na Obilića poljani neće igrati na Cetinju, pa će Lovćen biti samo formalni domaćin najvjerovatnije na Starom aerodromu u Podgorici.

Revanš mečevi baraža na programu su u nedjelju 3. juna.

Komentariši