PODIJELI

Dan kad je Skupština Crne Gore usvojila Deklaraciju o nezavisnosti Crne Gore, 3. jun, Crnogorska kulturna mreža će obilježiti kululturno-zabavnim programom u Pljevljima.

U programu koji će početi od 20 sati u Milet bašti u kojem će učestovati: polaznici JPU Eko bajka, KUD Volođa, Nejra Mekić, Nejra Bašić, dok će koncert održati Merima Njegomir.

“I ovog puta smo na događaju uključili mlade iz mjesta u kojem se događaj organizuje, jer nastavljamo praksu predstavljanja mladih talenata, koji su svojim radom zaslužili da se predstave na najvećoj sceni. Ovo će biti prvi put da se u Pljevljima organizuje obilježavanje pomenutog datuma što je za našu organizaciju velika obaveza”, poručuju iz CKM-a.

Kažu da i bez podrške državnih institucija nastaviljaju tradiciju obilježavanja značajnih datuma, koji su vezani za Crnu Goru.

“Zabrinuti smo što i na ovom projektu nijesmo uspjeli da uspostavimo partnerstvo sa državnom institucijama, a naročito sa Skupštinom Crne Gore, za koju je ovaj datum i najviše vezan. U Pljevljima je veoma važno organizovati događaje na kojima se promoviše crnogorski identitet, koji je u ovom gradu dugo bio emigrant”.

Građane pozivaju da večeras dođu u Pljevlja da zajedno obilježe, važan datum crnogorske istorije.

Izvor: RTCG

Komentariši