PODIJELI

Radnici Crnagoraputa završili su asfaltiranje četvrte pretposljednje faze regionalnog puta Slijepač most – Pljevlja, od Crkvica do Vrulje.

Završena dionica je kraća i kvalitetnija od prethodne jer su izbjegnute brojne krivine, koje su dionicu od Crkvica do Vrulje činile dužom i manje bezbjednom u odnosu na sadašnju. Nova dionica, za razliku od prethodne, ide sunčanom stranom tako da zimi neće biti poledice, po kojoj će mnogima još zadugo ostati u sjećanju.

Direktor direkcije za saobraćaj, Mijo Bakrač, kazao je Radiju Crne Gore da je aktuelna dionica duga 11 kilometara a njenu izgradnju finansirali su Direkcija za saobraćaj i Ministarstovo saobraćaja i pomorstva sa 4.766.000 eura.

Prethodno su zvršene tri dionice duge 32 kilometra od Slijepča mosta do Tomaševa a potom do Pavinog Polja i dalje do Crkvica.

Nakon završetka dionice do Vrulje, Bakrač najavljuje nastavak izgradnje posljednje dionice prema Mijakovićima za koju se radi tehnička dokumentacija. Stari put Vrulja – Mataruge dobiće status lokalnog puta.

Ranije urađena dionica od Slijepča mosta do Crkvica koštala je 12.095.000 eura.

Izvor: RTCG

Komentariši