PODIJELI

Crnogorska kulturna mreža je sinoć u Pljevljima organizovala obilježavanje 3. juna važnog datuma crnogorske istorije, kada su zvanično proglašeni rezultati crnogorskog referenduma iz 2006. godine.

Posebno oduševljenje prisutnih je izazvao je nastu polaznika JPU Eko bajka koji su se predstavili sa dvije tačke.

Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić je istakao da mu je zadovoljstvo što je Opština domaćin obilježavanja važnog datuma što je bez sumnje 3. jun.

On je istakao da je lokalna samouprava koju je predvodio u prethodnom periodu tokom svog mandata organizovala obilježavanje Dana nezavisnosti i državnosti, kao i mnogih drugih kulturnih događaja.

Đačić je izrazio zadovoljstvo što su mladi iz Pljevalja, kao i ostali umjetnici otvaranjem nove zgrade Centra za kulturu dobili bolje uslove za rad.

U ime Crnogorske kulturne mreže predsjednik Aleksandar Damjanović je istakao da mu je zadovoljstvo što organizacija može građanima Pljevalja da pokloni jedan kulturno-zabavni događaj koji se organizuje u čast Crne Gore.

On je posebno izrazio zadovoljstvo načinom na koji je publika prihvatila svoje mlade sugrađane koji su uzeli učešće u programu.

Damjanović je pozvao građane da svoje nezadovoljstvo na rad neke lokalne i državne institucije ne manifestuju svojim odnosom prema Crnoj Gori.

On je kazao da smo zahvaljujući mudroj politici Mila Đukanovića uspjeli kao rijetke svjetske države obnovimo suverenost bez rata, i da to moramo vrednovati,i da ne smijemo dozvoliti da ih izgubimo.

Damjanović je pozvao Srbe koji žive u Pljevljima da se okrenu Crnoj Gori, jer im Vranje i Čačak ne mogu biti bliži od Podgorice i Cetinja.

Naša organizacije je uspješno bez podrške državnih institucija obilježila još jedan datum koji je vezan za crnogorsku istoriju. Njihov neodgovoran odnos nas neće pokolebati da marljivo radimo kako bi temelji Crne Gore bili vječni.

Ovim događajem je završeno ovogodišnje obilježavanje Dana nezavisnosti, najvažnijeg datuma novije crnogorske istorije.

Izvor: CdM

Komentariši