PODIJELI

Na završnoj svečanosti tokom promovisanja kampanje dualnog obrazovanja, predstavnici Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje uručili su nagrade za 20 najboljih učenika tog obrazovanja, jedan od njih je Luka Čavić učenik Srednje stručne škole u Pljevljima.

Pored Čavića nagrade su dobili_ Miloš Gurešić, Prva srednja stručna škola iz Nikšića, Nemanja Labović, Srednja mješovita škola “Danilo Kiš” iz Budve, Anđela Stanisavljević iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara, Ilija Spalević iz Srednje stručne školea “Vukadin Vukadinović” iz Berana, Demin Idrizović iz Srednje elektro-ekonomske škole Bijelo Polje, Marko Boškovićiz Srednje stručne škole Bijelo Polje.

Zatim Milica Vujinović iz Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić”iz Herceg Novog, Duško Martinović – Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić”iz Novog, Maša Grandić iz Srednje mješovite škole “Braća Selić” iz Kolašina, Kristina Ćetković iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića, Jovana Gardašević, Srednja stručna škola, Nikšić, Emra Ljuca, Srednja mješovita škola “Bećo Bašić” iz Plava.

Na spisku najboljih učenika dualnog obrazovanja su Nikola Kostadinov i Ilija Stajović Srednja elektrotehnička škola “Vaso Aligrudić”, Podgorica, Edin Agović iz Srednje stručne škole “Ivan Uskoković”, Podgorica, Matija Nedović, Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, Podgorica, Dajana Lalić, Srednja stručna škola “Spasoje Raspopović” Podgorica Naser Nurković, Srednja stručna škola, Rožaje i Nemanja Novaković iz Srednje mješovite škole “Mladost” iz Tivta.

Na kraju kampanje „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi!“ narađeni su i poslodavci D.o.o. „Normal Company“, „Montenegro Stars Hotel Group“, Astoria grupa, “Inpek“, Hotel CentrVill, kompanije „Elko tim“,„Metalac“, kući mode i ljepote „Zoran“, D.o.o. „Aldi“, D.o.o. „7. avgust“ i Auto servisu „Šahović“.

Ministar prosvjete Damir Šehović zahvalio se školama i privrednicima, što su sa MP “krenuli na dug put promjene načina razmišljanja, i slanja poruke roditeljima i djeci da nijesu zanimanja ta koja su elitna i zanatska, dobra i loša”.

“Dobar ili loš nije posao, već način na koji ga obavljamo”, rekao je on.

Komentariši