PODIJELI

Koordinator za isporuku subvencionisanog ekološkog goriva, Darko Gazdić rekao nam je da je „Lovćen trejd“ DOO iz Foče konačno isporučio sve ugovorene količine briketa, a to je po ugovoru 400 tona.

Isporuka peleta još traje. Oko 50 korisnika još nije dobilo pisanu količinu peleta a to je oko 100 tona. Koordinator kaže da očekuje da će “Lovćen trejd” isporučiti preostale količine. Iako je grejna sezona već odavno završena sugrađani koji su tek sada na redu da uzmu pelet uglavnom ne odustaju.

Bez obzira što će “Lovćen trejd” DOO iz Foče ispoštovati ugovor sa pola godine zakašnjena, poslovna nekorektnost i neozbiljnost ovog dobavljača je evidentna. Iako je bilo najava iz Sekretarijata za stembeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode da će pokrenutu tužbu protiv Lovćen trejda sve će se završiti kako je dobavljaču odgovaralo.

Nabavka ekološki prihvatljivih energenata po subvencionisanim cijenama je kratkoročna mjera Vlade Crne Gore u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u zimskom periodu kada je aero-zagađenje posebno izraženo. Cijena peleta po subvencionisanim cijenama je 104 evra, a briketa 85 evra.

Komentariši