PODIJELI

Na sjednici najvišeg tijela DPS-a koje predvodi predsjednik partije Milo Đukanović biće riječi o politici i dinamici formiranja vlasti u opštinama u kojima je Demokratska partija socijalista ubjedljivo pobijedila i deklasirala konkurenciju.

U Glavnom gradu gdje je nosilac bio Ivan Vuković DPS je osvojio apsolutnu vlast. Opozicija je u svim opštinama doživjela fijasko, a najveći gubitnik je Krivokapićev SDP i Lekićev Demos koji su mahom ostali ispod cenzusa.

Apsolutnu vlast Đukanovićeva partija i koalicija oko DPS-a osvojile su i u Bijelom Polju, Šavniku, na Žabljaku, u Pljevljima, Danilovgradu, Golubovcima. U Kolašinu je DPS vratio vlast i ostvario odlične rezultate, a formiraće vlast i u Rožajama, Plavu i Baru sa tradicionalnim koalicionim partnerima.

Na sjednici Glavnog odbora prosle sedmice analizirani su rezultati oba izborna procesa i konstatovano je da oni potvrđuju nadmoć izbornih programa DPS-a, povjerenje koje građani ukazuju ukupnoj politici te partije, superiornost vršilaca najviših državnih i lokalnih funkcija, kao i ukupan odnos crnogorske javnosti prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima državne politike koju domintantno kreira DPS.

Takođe, na zasjedanju Glavnog odbora je istaknuto da izborni rezultati na predsjedničkim i lokalnim izborima predstavljaju konačnu i ubjedljivu pobjedu opredijeljenosti građana za evroatlantske i evropske vrijednosti i dalji put Crne Gore ka Evropskoj Uniji, uz očekivanje da je ovo i završni udarac destruktivnosti političke konkurencije, nakon dvije decenije njihovog bezuspješnog otpora strateškim državnim prioritetima.

U atmosferi pune političke stabilnosti koju su osnažile ove izborne pobjede, pred Crnom Gorom je nova faza ekonomskog i demokratskog napretka, koja će obezbijediti bržu i efikasniju realiziju izbornih programa, čiji je zajednički prioritet viši kvalitet života svih građana, konstatovano je na sjednici Glavnog odbora.

Izvor. Pink

Komentariši