PODIJELI

Sloboda medija u Crnoj Gori nema alternativu, poručio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović navodeći da Vlada odgovorno i ambiciozno poboljšava sistemski ambijent u vezi sa medijskom scenom.

Odgovarajući na pitanje da li bi evropske itegracije mogle biti usporene zbog smjena u Javnom servisu, Simović je rekao da nikome nije interes da se Crna Gora zaustavi na putu evropskih integracija.

“To je prije svega interes Crne Gore, svih građana, struktura i subjekata u državi, bez obzira da li neko nekada različito misli o aktuelnim pitanjima. Ali mislim da je to cilj kojem treba svi zajedno da težimo”, rekao je Simović.

On je kazao da je cilj regiona da ima lidera koji osvjetljava put za cijeli Balkan, ali i interes Evropske unije.

“EU će sa Crnom Gorom i Zapadnim Balkanom biti bogatija, snažnija i konkretnija”, rekao je Simović odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji povodom predstavljanja rezultata prvog javnog poziva u okviru IPARD programa.

On je rekao da će svi izazovi koji se pojave na evropskom putu biti prevazilaženi otvorenim partnerstvom sa evropskim i svim ostalim subjektima u Crnoj Gori.

Simović je kazao da Vlada već neko vrijeme odgovorno i ambiciozno poboljšava sistemski ambijent u vezi sa medijskom scenom u Crnoj Gori, izradom novih zakona, analizom i uključivanjem uporednih praksi u tim oblastima.

“Siguran sam da će to dodatno doprinijeti daljem jačanju nezavisnosti profesionalizaciji i objektivnosti medija u Crnoj Gori”, istakao je Simović i poručio da sloboda medija nema alternativu.

On je dodao da saopštenje koje je Vlada poslala nakon smjene generalne direktorice Radio i Televizije Crne Gore, Andrijane Kadije, nije bilo šturo već saopštenje sa jasnim porukama u vezi sa tom situacijom.

Izvor: CdM

Komentariši