PODIJELI

Za projekat 32. Dani humora i satire „Vuko Bezarević“ opštini Pljevlja, odnosno Sekretarijatu za društvene djelatnosti odobreno je pet hiljada eura.

U Ministarstvu kulture potpisani su ugovori o sufinansiranju programa i projekata u 2018. godini koje je Ministarstvo kulture podržalo na onosovu godišnjeg javnog konkursa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Shodno odluci sa konkursa, Ministarstvo kulture će u ovoj godini sufinansirati 208 projekata i programa, sa ukupnim iznosom od 745.550 eura.

Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja konkurisao je kod Ministarstva kulture Crne Gore za sufinansiranje projekta 32. Dani humora i satire „Vuko Bezarević“. Osim ovog Ministarstvo kulture je finansiralo više projekata iz Pljevalja. Podržalo je tri projekta Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“ u vrijednosti od 2.700 eura. To su izložba karikatura „Pola vjeka Pjera“, Pljevljaci i Hercegnovski đaci i izložbu slika Nikice Raičevića, zatim Zbirku dječjih izreka autora Radovana Vujadinovića sa 650 eura, zbirku poezije Milenka Šarca pod nazivom „Umnožavanje straha“ sa 500 eura dok je za zbirku poezije „Poljubac od mjesečine „ Radojice Grbe odobren iznos od 900 eura.

Komentariši