PODIJELI

12. juna sa početkom u 13:30 h u sali Gimnazije “Tanasije Pejatović” održan je finalni kviz na temu “Prevencija narkomanije”. Učešće na finalnom kvizu ostvarili su učenici I-ih i II-ih razreda koji su izborili plasman u polufinalnom takmičenju. Učestvovalo je 30 učenika raspoređenih u 6 ekipa.

Kviz je bio otvoren za javnost tako da su istom prisustvovli i učenici Gimanzije koji su bodrili svoje drugove.

Finalnom kvizu “Prevencija narkomanije” predhodio je čitav niz radionica i takmičenja koji se organizuju u Gimnaziji “Tanasiji Pejatović”, a u okviru izbornog predmeta Hemija i Život gdje se na kraju izučavanja nastavne teme Alkaloidi organizuje Nedelja borbe protiv narkomanije. Nastavni sadržaj se obrađuje kroz radionice sa vršnjačkim edukatorima, gdje se učenicima ukazuje na opasnost od svih oblika zavisnosti, posebno narkotika i propagiraju zdravi stilovi života.

Pored vršnjačkih edukatora, nastavu organizuju i profesorice Rosanda Terzić i Munira Dešević.

Ovaj kviz se već tradicionalno održava na kraju svake školske godine a Kancelarija za prevenciju narkomanije koja predstavlja organizacionu jedinicu Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja obezbjeđuje nagrade za tri prvoplasirane ekipe (novčana vrijednost u iznosu od 300,00 eura) raspoređene na sledeći način:

1. mjesto – 150,00 eura

2. mjesto – 100,00 eura

3. mjesto – 50,00 eura

Po završetku kviza spec.ped. Milica Sekulić predstavnica Kancelarije uručila je koverte sa nagradama i čestitala prvoplasiranam ekipima.

Izvor: pljevlja.me

Komentariši