PODIJELI

Na mjernoj stanici u Gagovića imanju u maju su mjerene vrijednosti sumpor dioksida,azot dioksida, čestica manjih od PM 10 I sadržaj teških metala u PM 10 česticama.

Sve srednje časovne i srednje dnevne vrijednosti koncentracija sumpor dioksida su bile ispod granične vrijednosti tokom mjerenja u maju mjesecu.

Rezultati mjerenja azot dioksida (kao jednočasovne srednje vrijednosti) su upoređeni sa propisanom graničnom vrijednošću za jednočasovne srednje vrijednosti (200 μg/m3).

Sve izmjerenje jednočasovne srednje vrijednosti koncentracija azot dioksida su tokom mjerenja u maju ispod propisane granične vrijednosti.

Srednje dnevne vrijednosti suspendovanih čestica PM10 upoređene su sa propisanom graničnom vrijednošću (50μg/m3), za srednju dnevnu vrijednost, koja se ne smije prekoračiti više od 35 puta u toku godine. Sve srednje dnevne vrijednosti PM10 tokom mjerenja u maju  su bile ispod propisane granične vrijednosti.

PM10 su analizirane na sadržaj teških metala za koje nijesu propisani standardi kvaliteta vazduha već samo mjere kontrole.

Rezultati mjerenja kvalitetata vazduha na mjernoj stanici u Gagovića imanju u maju, pokazali su da su Pljevljaci u najljepšem proljećnom mjesecu udisali čist vazduh.

Komentariši