PODIJELI

Komora fizioterapeuta Crne Gore organizuje 18 predavanja za fizioterapeute na šest različitih tema. U Pljevljima je 23. juna održano predavanje na temu „BABY HANDLING“ odnosno „Pravilno držanje bebe“.

Predavanju je prisustvovalo 18 fizioterapeuta iz našeg grada, Bijelog Polja i Rožaja. Predsjednik Komore fizioterapeuta Crne Gore, Krsto Kovačević, rekao nam je da je to deveto predavanje u toku 2018. godine, a da će se tokom jesenjih mjeseci održati još devet predavanja.

Fizioterapeuti, da bi obnovili licencu za rad, treba da u toku sedam godina sakupe 120 bodova. Pohađanje jednog ovakvog predavanja donosi im pet bodova, a predavanja koja organizuje Komora su besplatna, naglašava Kovačević.

Predavač je bila fizioterapeut Biljana Grbović, a u Pljevljima je prije nedelju dana održano još jedno predavanje na temu: „Procjena poremećaja senzibiliteta“.

Ostale teme su: „Edemi i limf-edemi“, „Dugotalasna diatermija u liječenju sportskih povreda“, a teme koje će se obrađivati tokom jeseni su: „Fizioterapija poremećaja hoda“ i „Primjena tehnike PNF u liječenju hemiplegije“.

Komentariši