PODIJELI

U Srednjoj stručnoj školi (SSŠ) upisano je 178 učenika, od čega 111 četvrtog stepena i 67 trećeg stepena.

Broj upisanih po obrazovnim programima je sledeći: Ekonomski tehničar 27, Tehničar kompjuterskog konstruisanja i upravljanja 25, Elektrotehničar mreža 16, Automehatroničar 11 i Zdravstveni tehničar 32 učenika, treći stepen: Kuvar 25, Konobar pet , Frizer 22, Instalater 11 i Bravar četiri učenika.

Ove godine u SSŠ učenici su imali priliku da odaberu tri nova obrazovna programa: frizer, zdravstveni tehničar i elektrotehničar mreža. Broj prijavljenih učenika za obrazovni program Prodavac nije bio dovoljan, pa se ove godine to odjeljenje nije moglo formirati. Učenici su odabrali neki drugi smjer, kazao je direktor SSŠ, Mervan Avdović.

Ministarstvo prosvjete obezbjedilo je 15 stipendija za deficitarna zanimanja učenicima prvog razreda i deset za učenike drugog razreda, ovo ujedno predstavlja stimulans učenicima da odaberu neki od ovih smjerova. SSŠ i ove godine nastavlja sa dualnim obrazovanjem, jer se pokazalo efikasnim za sticanje znanja i vještina za obrazovni program koji učenik upiše, istakao je Avdović. U odnosu na prethodnu godinu u Srednju stručnu školu upisalo se 47 učenika manje. Uzroko opadanja broja upisanih učenika u odnosu na prošlu godinu je sve manje učenika u osnovnim školama, navodi Avdović. Drugi upisni rok biće sredinom avgusta.

Komentariši