PODIJELI

Cilj organizatora je da se na pravi način promoviše, zaštiti i sačuva od zaborava mirisna pljevaljska ruža i proizvodi od crvene i bijele ruže.

Dani pljevaljske mirisne ruže su već tradicionalana manifestacija NVO Građanske inicijative, koja ima za cilj afirmaciju, promociju i zaštitu pljevaljske mirisne ruže i proizvoda koji se parave na tradicionalana način u bakarnim i staklenim posudama, kako bi se sačuvala prirodna svojstva ovih proizvoda, koji nisu samo čast neko i lijek, a to su sokovi, likeri i slatko od crvene i djulsija od bijele ruže.

Izvršna direktorica NVO „Građanske inicjative“ Ismeta Džakić kaže da će kroz ovu manifestaciju ukuzivati na tradiciju Pljevljanki u spravljanju proizvoda od ruže a krajnji cilj je brendiranje ovih proizvoda. Ove godine glavni proizvod im je slatko od crvene ruže a napravili su ga oko 50 kilograma. Pored toga napravili su oko 200 litara soka, 50 litara likera i par litara đulsije.

NVO „Građanske inicijative“ u Ševarima ima i rasadnik pljevaljske crvene i bijele ruže, a na tim poslovima ove godine kroz javni rad zaposlene su četiri radnice.

Komentariši