PODIJELI

Nakon što je trener Miodrag Vukotić napustio Pljevlja, njegovim stopama su krenuli golman, defanzivac i ofanzivac.

Miodrag Miki Vukotić više nije trener Rudara! Najtrofejniji fudbalski klub u Crnoj Gori se zahvalio na saradnji strategu koji je ekipu preuzeo u septembru prošle godine i koji je ispunio cilj plasiravši se u Evropu.

Razlog rastanka je sljedeći: ambicije bivšeg trenera Mladosti (sada Titograda) i Budućnosti i uprave Rudara se nisu poklopile. Vukotić je želio da se bori za trofeje na domaćoj sceni i da pokuša da se suprostavi Partizanu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (prvi meč 12. jula u Nikšiću, revanš 19. jula u Beogradu), a uprava “rudara“ ima namjeru da sklapa mlad i talentovan tim koji će tek kroz koju godinu imati šta da pokaže prije svega u domaćem prvenstvu.

Međutim, nije to jedini razlog – spekuliše se da je Vukotić smijenjen, jer je zaštitio igrače, koji ne primaju redovno plate. To mu Rudar nije oprostio.

Bilo kako bilo, Pljevljaci moraju da traže novog trenera, šestog u posljednje dvije godine.

A moraće da traži i nove igrače, jer je rasipanje pred Partizan nastavljeno. Nakon što je Vukotić napustio Pljevlja, isto su uradili golman Jasmin Agović, defanzivac Filip Mitrović i ofanzivac Marko Burzanović.

Agović je prethodne sezone branio na 31 meču, Mitrović je stigao na polusezoni i upisao je 15 nastupa i jedan gol, dok je Burzanović takođe došao tokom zime i odigrao je devet utakmica.

Prije pomenute trojke, Pljevlja su napustili Rodoljub Paunović, Radomir Đalović, Radule Živković, Predrag Brnović, Ivan Racković, Maurisio Bajk, Kaoru Tanimoto i Stevan Reljić.

Rudar se trenutno nalazi na Zlatiboru, a ekipu će do izbora novog trenera voditi Vuko Bogavac, koji je vječito zadužen da gasi požar. Podsjećamo, dres prvoligaša iz Pljevalja su do sada zadužili Nemanja Sekulić, Periša Pešukić i Andrija Gluščević.

Izvor: Mondo

Komentariši