PODIJELI

Rješenja dobitnicima grantova za projekte ukupne vrijednosti 211 hiljada eura, u okviru projekta „Upravljenje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu“, urečena su danas u Šavniku

Rješenja o dodjeli grantova dobili su Opština Šavnik, Opština Nikšić, Sportsko ribolovni klub Tara, Komunalne djelatnosti Plav, Turistička organizacija Žabljak, Sportsko ribolovni klub Lipljen Pljevlja, Sportsko ribolovni klub Plavsko jezero, Sportsko ribolovni klub Budućnost i seosko domaćinstvo – TRITON – Momčilo Šarović.

Rješenja je uručio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Grantovi su obezbijeđeni u okviru projekta koji finansira Globalni fond za zaštitu životne sredine (GEF) i Fond za posebne klimatske promjene (SCCF), a koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i u saradnji sa Svjetskom bankom.

„Cilj ovog projekta je veća uključenost lokalnih zajednica, kroz podršku jačanju njihovih kapaciteta, kao i privatnog i civilnog sektora.  Dobitnici podrške kroz javni poziv za dodjelu grantova koji je početkom aprila raspisalo Ministarstvo poljoprivrede su iz šest crnogorskih opština. Ukupna vrijednost projekata je  211 hiljada eura, a korisnici podrške iz šest  opština dobiće podršku od 111 hiljada eura“, saopšteno je iz Ministarstva.

Grant je dobilo Sportsko ribolovni klub Lipljen Pljevlja za projekat Razvoj ribolovnog turizma kroz formiranje ribolovnog revira Otilovićko jezero.

Izvor: Vijesti

Komentariši