PODIJELI

Ovaj podatak Pobjedi je saopštio generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja Marko Čanović.

On je naveo da je najviše zahtjeva podnijeto u Baru – 2.800, zatim slijede Podgorica sa 2.776, Herceg Novom sa 1.811, Budva sa 945 podnijetih zahtjeva i Ulcinj sa 811 zahtjeva.

U Kotoru je podnijeto 799 zahtjeva, Tivtu 600, Nikšiću 460, Pljevljima 370, Danilovgradu 368, Rožajama 250 zahtjeva, na Cetinju 211, u Kolašinu 187, na Žabljaku 174, u Bijelom Polju 160, u Beranama 85, u Gusinju 51, Plavu 38, u Mojkovcu 29, u Andrijevici devet, Plužinama tri, a u Šavniku i Petnjici ima po jedan zahtjev.

Čanović je Pobjedi rekao da očekuje da do isteka roka za podnošenje prijava, 15. jula, dođe do značajnog povećanja broja zahtjeva za legalizaciju jer je, kako je naveo, u posljednjih 20 dana broj zahtjeva skoro dupliran.

“Građani su čekali posljednji trenutak za prijavu, što i ne čudi jer su pred lokalne i predsjedničke izbore dobijali oprečne i pogrešne informacije sa raznih adresa”, prokomentaisao je za Pobjedu Čanović.

Rok za podnošenje prijava za legalizaciju ostaje 15. jul, saopštio je on ali će zbog zastoja u katastru, i činjenice da su i geodetske agencije koje rade elaborate premjera su prebukirane zahtjevima građana u parlamentu usvojena izmjena zakona po kojoj građani mogu da podnesu zahtjev sa potvrdom katastra da su predali elaborat premjera na ovjeru, a onda imaju tri dodatna mjeseca roka da dostave nedostajuću dokumentaciju.

“Katastar će primati elaborate za ovjeru i upis i nakon 15. jula, kako bi građani mogli da dopune svoje prijave. Od opština smo takođe tražili da pojačaju svoje kapacitete otvaranjem novih šaltera”, objasnio je Čanović.

Izvor: Pobjeda

Komentariši