PODIJELI

Ministarstvo odbrane raspisalo je danas javni oglas za prijem 60 vojnika po ugovoru u Vojsci Crne Gore (VCG), na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, oglas je raspisan u okviru politike podmlađivanja i daljeg jačanja kvaliteta vojničkog kadra.

„Raspisan je oglas za 46 mjesta u Pješadijskom bataljonu i 14 u Mornarici VCG“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su pojasnili da se ugovor o službi u Vojsci zaključuje na period od 12 mjeseci, sa mogućnošću da se naredni može zaključiti na period od tri godine.

Kandidati koji budu primljeni u službu u Vojsci, obavezni su da uspješno završe osnovnu vojničku i obuku za samostalno vršenje formacijske dužnosti.

Za osobe koje ispune uslove oglasa, Ministarstvo će organizovati provjeru fizičkih i zdravstvenih sposobnosti kandidata, bezbjednosnu provjeru i intervju.

Oglas će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Detalji o traženim formacijskim mjestima, opšti i posebni uslovi za kandidate, način prijavljivanja sa prijavnim formularom, kao i podaci o potrebnoj dokumentaciji, navedeni su u oglasu koji je danas objavljen u dnevnim listovima Dan i Dnevne novine, kao i na sajtu Ministarstva www.odbrana.gov.me/biblioteka/konkursi.

Iz Ministarstva su podsjetili da je pethodni oglas za prijem vojnika po ugovoru raspisan 3. novembra prošle godine.

„ Tom prilikom, primljeno je 54 vojnika i vojnikinja koji su početkom februara počeli obuku“, dodaje se u saopštenju.

Više informacija o oglasu može se dobiti i putem broja telefona 020/483-405, radnim danima od sedam do 15 sati.

Izvor: Kodex

Komentariši