PODIJELI

Od 13. do 15. jula, u organizaciji SSROCG, na jezeru Liverovici, održano je prvo kolo šaranske lige Crne Gore.

Domaćin ovog takmičenja, SRK „Nikšić NK“ ugostio je ekipe: SRK „Plavsko jezero“ Plav, SRK „Lipljen“ Pljevlja, SRK „Vodene Lisice CG“ i SRFFK „Budućnost“.

Kako je istakao predsjednik takmičarske komisije u disciplini lov šarana u SSROCG Marko Brajović, prvo kolo trajalo je 48h aktivnog ribolova, a ekipe su bile sačinjene od tri takmičara i jedne rezerve.

Glavni sudija Mirko Brajović, sa pomoćnim sudijama Mevludinom Mekom Kečevićem, Brankom Gogićem, Radovanom Dragnićem i Predragom Perkom Tomaševićem, uradila je odličan posao da takmičenje protekne u poštovanju svih pravila.

Prvo mjesto sa 32.745 bodova osvojila je ekipa SRFFK „Budućnost“ u sastavu Petar Vučković, Aleksandar Stanić i Ferko Rastoder, koja je upecala i najvećeg šarana od 7.455 kg.

Drugo mjesto sa 21.885 bodova pripalo je ekipi SRK „Plavsko jezero“ u sastavu Vuk Drecun, Zoran Radulović, Brajović Nemanja i Jovanović Živko, dok je trećeplasirana bila ekipa SRK „Lipljen“ u sastavu Meko Kečević, Gogić Branko, Šestović Dragutin i Adin Durutlić, sa 15.845 bodova.

Domaćin SRK „Nikšić NK“ osvojio je četvrto mjesto sa 13.630 bodova u sastavu Joković Dražen, Joković Nikola, Mirko Živković i Aleksandar Radović, a peto mjesto sa tri boda uzela je ekipa SRK „Vodene Lisice CG“ u sastavu Đurović Rade, Kojašević Mladen i Brajović Marko.

Brajović se zahvalio domaćinu kola SRK „Nikšić NK“, mještanima Župe, kao i Savi Nikoliću i ostalim lovočuvarima na gostoprimstvu.

Drugo kolo šaranske lige održaće se u Pljevljima na Borovićkom jezeru sredinom avgusta.

Izvor: onogost.me

Komentariši