PODIJELI

Pred Višim sudom u Bijelom Polju u toku je postupak protiv dva Pljevljaka kojima se sudi za isto krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju potvrdilo optužnicu koju je protiv Pljevljaka Elvisa Korddića (36) podigla tužilac Nada Bugarin, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja , držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Interventne jedinice Centra bezbjednosti Pljevlja 15. marta, oko 11 i 20 kontrolisali su „audi“ pljevaljskih registarskih oznaka kojim je upravljao E.G. (35) iz Pljevlja, dok se na suvozačevom mjestu nalazila S.M. (28) iz Repulike Albanije nastanjena u Podgorici. Pregledom vozila, policijski službenici pronašli su dva PVC zamotuljka, težine 2,7 grama sa sadržajem biljne tamnozelene boje za koju se sumnjalo da je marihuana. Službenici Odjseka su kriminalističkom obradom identifikovali Kordića za kojeg se sumnja da je pronađenu opojnu drogu prodao E.G. Pronađena droga biće upućena u Foreznički centar radi vještačenja.

Nisam kriv i nisam počinio djelo koje mi je stavljeno na teret, saopštio je Moris Tutundžić zvani Moki (27) i Pljevalja na početku suđenja pred sudijom bjelopoljskog Višeg suda Sanjom Konatar. Njemu se sudi zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje, proizvodnja i satvljanje u promet opojnih droga.

-Drogu sam isključivo držao za svoje potrebe i nisam imao namjeru da je prodajem, kazao je Tutundžić.

Suđenje se nastavlja u septembru. Prema navodima optužnice, Tutundžić je u svom stanu neovlašćeno držao 85,8 grama marihuane, 76,9 grama amfetamina, 51 komad tableta alpazolam i jednu tabletu dijazepam. Sve te tablete su inače proglašene za zabrenjene. Marihuanuu je držao u 13 ručno napravljenih zamotuljaka napravljenih od palstične kese, a tablete u neotvorenim pakovanjima. Ovlašćena lica Centra bezbjednosti Pljevlja 11. aprila oko 14 i 30 sati pronašli su drogu. Droga je bila sakrivena u kauču, u torbi, a tablete ispod ormara. Okrivljeni je bio svjestan zabranjenosti djela, takođe shvata njihov značaj i upravlja svojim postupcima, kaže se na kraju optužnice.

Komentariši