PODIJELI

Nakon dva mjeseca Pljevljaci mogu da pogledaju centralnu informativnu emisiju RTV Pljevlja Pljevljska hronika na TV ekranima. Televizija A1 iz Podgorice preuzimaće Pljevljsku, snimljenu predhodnog dana i emitovati u premijemijernom terminu od 15 i 30.

Inače zaposleni su uspjeli da nabave dio opreme dok je drugi dio pozajmljen. Pet dana nakon požara koji je 22. maja oko šest sati zahvatio krov zgrade u kojoj je bila smještena RTV Pljevlja i kada je izgorjela komletna oprema ove TV, emitovali su informativni program na svom you tube kanalu i na portalu rtvpljevlja.me. Za sada nije poznato kada će RTV Pljevlja početi sa emitovanjem ustaljene programske šeme, jer u toku je tender za uređenje novih prostorija RTV Pljevlja koja će biti smještena u zgradi Akademskog centra.

Na donatorskoj večeri, koju je organizovala RTV Crne Gore i opština Pljevlja, prikupljeno je oko 130.000 eura. Tada je Vlada kao prvu pomoć, ovoj medijskoj kući odobrila 50.000 eura, Rudnik uglja 25.000 eura, kao i brojne kompanije iz Crne Gore. Lokalna uprava je najavila da novca za potpunu rekonstrukciju RTV Pljevlja neće nedostajati i da će RTV Pljevlja biti jedna od najmodernijih u Crnoj Gori.

Komentariši