PODIJELI

Manifestacija sadrži pet programskih cjelina.

Predsjednik Savjeta 32. Dana humora i satire, Tarik Gadžović sa članovima održao je konferenciju za novinare povodom ovogodišnje manifestacije. Program 32. Dana humora i satire predstavio je umjetnički direktor Dragan Paldrmić. Podsjetio je da je Savjet manifestacije odlučio da Tipar za životno dijelo dodijeli Veljku Rajkoviću iz Podgorice. Satiričar godine je Perica Jokić za knjigu „Izrazito dobre priče“, Mladi Tipar pripao je Bojanu Rajeviću iz Cetinja, dok je nagradu za neobjavljenu satiričnu priču „Vuko Bezarević“ dobila Vela Milosavljević iz Užica.

Paldrmić je rekao da manifestacija sadrži pet programskih cjelina. U srijedu 25. jula u 20 sati u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ biće predstavljena knjiga aforizama “Popisivanje žrtava“ autora Milenka Šarca.

U četvratak, 26. jula u 20 časova u Domu kulture je pozorišna predstava „Balkanski sex i grad“ – Čipka i čokolada.

Zabavno-humorističko veče, Humorističko-satirično miletisanje održaće se u petak, 27. jula u 19,30 u Milet bašti.

Izložba karikatura sa konkursa „Risto Pejatović“ i Svečani program 32. Dana humora i satire „Vuko Bezarević“ su 28. jula od 19.30 u Domu kulture.

U našim informativnim emisijama redovno ćemo najavljivati programske sadržaje koji će se održavati narednog dana.

Član Savjeta Belis Pojatić saopštio je odluku petočlanog žirija za dodjelu nagrade „Risto Pejatović“ za najbolju karikaturu. U konkurenciji je bilo 130 radova od 40 autora. Grand prix pripao je Jakši Vlahoviću iz Beograda, a dvije specijalne nagrade Rešadu Sultanoviću iz Sarajeva i Slobodanu Obradoviću iz Zemuna.

U tehničkom smislu sve je spremno za odžavanje manifestacije, rekao je sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Mersudin Halilović, naglasivši da je iz Budžeta za ovu manifestaciju opredjeljeno 12.000 evra.

Svi gosti i naši sugrađani tokom trajanja manifestacije moći će posjetiti izložbu karikatura „Pola vijeka Pjera“ u izložbenom prostoru Sportskog centra „Ada“.

Komentariši