PODIJELI

Nakon obilnih padavina mještani Židovića suočeni su sa velikim štetama koje su nastale izlivanjem vode iz lokalnog potoka. Oštećeni su stambeni i pomoćni objekti a najveću štetu pretrpjeli su vrtovi koji su još uvijek pod vodom.

Gotovo svake godine pravimo priče iz ovog dijela grada o velikim poplavama, i još većim štetama koje ostaju nakon vremenskih nepogoda. Mještani Židovića godinama pričaju istu priču ukazujući na probleme sa kojima se suočavaju. Ove godine nisu stali pred objektiv naše kamere. Mi smo zabilježili na terenu šta je ostalo nakon povlačenja vode. Šteta se vidi na nekim stambenim objektima, na pomoćnim objektima ali ipak najviše su stradali vrtovi. U razgovoru sa predsjednikom MZ Židovići Ratkom Jestrovićem saznali smo da Komisija za utvrđivanje štete još nije izlazila na teren, da je pokušavao da ostvari kontakt sa nadležnima u opštini ali da, do našeg razgovora, nije uspio.

U narednom periodu kada nadležni budu reagovali raspolagaćemo tačnim informacijama, do tada negde ostaje da lebdi pitanje koliko i na koji način je čovjek spreman da se bori protiv „više sile“ kako to naš narod kaže.

Komentariši