PODIJELI

Sudeći po prvoj utakmici vidjenoj pod vođstvom novog šefa Mulalića, Rudar će biti puno agresivniji u odbrani sa štoperima koji su bili na 30 metara na gola uz presing na cijelom terenu, naročito na gostujuće štopere i zadnje vezne igrače koji su iznuđeno napravili dosta grešaka.

Rudar je golovima Đalovića, Mrdaka i Pjakovića došao do pobjede od 3-0 uz vrlo dobru i disciplinovanu igru. Oko 300 ljubitelja fudbala koji su pratili ovaj prijateljski meč zadovljno je napustilo stadion pod Golubinjom.

Tri pojačanja za Rudar stigla su pred kraj prelaznog roka. Stefan Drašković (29) koji dolazi iz Borca iz Čačka igra na poziciji štopera, radi se o iskusnom igraču koji je do sada nastupao uglavnom u Srbiji (Sloga Kraljevo, Radnik Bijeljina, Sindjelić Niš, Borac Čačak), a inostrani izlet je imao u moldavsku Dačiju. Drašković je punu afirmaciju doživio i pružao najbolje fudbalske partije u Borcu iz Čačka. Stameni štoper je potpisao ugovor na godinu dana.

Drugo pojačanje Rudara je Ivan Pejaković (26). Pejaković može da pokriva više pozicija u timu, ali uglavnom je u vezi ili na desnom krilu, matični klub je Lovćen, a nastupao je još za Petrovac, Budućnost i Kom. Sa ekipom Budućnosti je osvojio titulu prvaka u sezoni 2016-2017.

Treće pojačanje je Patrik Felipe (24), brazilski napadač koji dolazi iz kluba Kambe Atletico, Patrik je zadovoljio fudbalske kriterijume i prošao fudbalsku probu kod stručnog štaba Rudara, dogovorena je saradnja na godinu dana.

Na otvaranju šampionata Rudar će gostovati OFK Titogradu.

Komentariši