PODIJELI

Slijedi završni radovi ugradnja rasvjete, pumpi i postavljanje dijatrete.

Nakon nekoliko propalih postupak javne nabavke za izgradnju fontane na Trgu 13. Jul, konačno je u aprilu ove godine potpisan ugovor za nastavak radova sa pljevaljskim preduzećem Ving.

Radovi su počeli 14. juna. Nakon građevinskih radova na izgradnji sabirnog rezervoara i tehniče prostorije izvedeni su i građevinsko-zanatski radovi: urađene su elektroinstalacije, na priključku od ormara na nazemnoj garaži ddo tehniče prostorije, hidro-tehničke instalacije, od priključka vodovoda do tehničke prostorije i odvod od fontane do kanalizacione mreže.

Kako su nam rekli u Direkciji za izgradnju i investicije slijedi: izrada mozaik pločica, ugradnja rasvjete i pumpi i na kraju postavljanje dijatrerte. Ukupna vrijednost radova je 68.000 evra, a po ugovoru rok za završetak radova je 60 dana. Imajući u vidu da 60 dana ističe 14. avgusta očigledno je da do tada radovi neće biti završeni.

Da podsjetimo. Radovi na fontani počeli su još krajem 2015. godine, kada je tivatska firma „Pupović elektro IN“ uklonio staru fontanu a onda uradila i neophodne zemljane i armirano-betonske radove.

Tivćani su zbog, kako su obrazložili, finansijskog spora sa opštinom napustili gradilište, pa je na drugom tenderu obavezu da za 60 hiljada evra nastavi i dovrši započete radove, preuzelo preduzeće Perošević iz Bijelog Polja.

Bjelopoljci se iz nepoznatih razloga nisu ni pojavili pa je ugovor raskinut, a posle novog javnog poziva ispostavilo se da je najbolju ponudu dostavila pljevaljske firma „Ving“, zajedno sa podizvođačem podgoričkom kompanijom IGP Fidia“.

Fontana se gradi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića, a predstavlja stilizovanu Diatretu, odnosno staklenu čašu pronađenu u rimskom naselju „Municipijum S“ u Kominima.

Komentariši