PODIJELI

I ove godine u avgustu mjesecu, iz opjevane pljevaljske Milet bašte, dopirao je zvuk tambura i starogradske i izvorne pjesme. Jedanaesti festival tamburaške muzike ,,Srce i duša stare čaršije Pljevlja 2018” i ove godine je okupio odlične orkestre, a ovogodišnja koncepcija se zasniva na edukativnom i koncertnom dijelu. U okviru festivala održana je radionica za mlade tamburaše, a sinoć su se pljevaljskoj publici predstavila dva tamburaška orkestra Muzički signali iz Bijelog Polja kao i Užičani iz Užica.

Oba sastava nisu po prvi put na pljevaljskom festvalu tamburaške muzike i njihov kvalitet je već dokazan što pokazuje i prezadovoljna pljevaljska publika.

Organizacije nije bila jednostavna, ali je i ove godine sve urađeno po visokom standardu profesionalne ognizacije pa su se gosti osjećali lijepo, a bina u Milet Bašti dobra uz takođe dobar ton.

Festival će zatvoriti nastupi Gradskog tamburaškog orkestra, pljevaljskih vokalnih solista kao i gostiju, a kao zvijezda večeri nastupiće Branka Šćepanović čuvena crnogorska interpretatorka starogradskih i izvornih pjesama kao i sevdalinki.

Komentariši