PODIJELI

Prvi dan manifestacije održaće se izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, a drugi dan je predviđen za edukaciju pčelara.

Deveta Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, Pljevlja 2018. održaće se u petak i subotu, 7. i 8. septembra, u organizaciji Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja.

Prvi dan manifestacije, na Trgu 13. jul održaće se izložba i prodaja meda, pčelinjih proizvoda, ljekovitog i medonosnog bilja kao i izložba i prodaja pčelarske opreme.

Prema programu manifestacije u 10 sati i 30 minuta obaviće se predstavljanje učesnika, potom slijedi kulturno-zabavni program, a u 11 sati su predviđena kratka obraćanja i svečano otvaranje. Organizatori napominju da će se u slučaju lošeg vremena, manifestacija odvijati u Hotelu “Pljevlja”.

Drugog dana manifestacije, u subotu, 8. septembra, sa početkom u 10 sati, u sali SO održaće se predavanja za pčelare i druge zainteresovane.

Doktor Nada Plavša iz Novog Sada govoriće o „Bolesti i zaštita pčela“, a  Miljko Šljivić iz Kruševca održaće predavanje na temu: „Uzimljavanje pčelinjih zajednica“.

Organizatori se nadaju dobrom odzivu pčelara, iako je ovo treća po redu loša pčelarska sezona na sjeveru države.

Komentariši