PODIJELI

Ministarstvo prosvjete Crne Gore dodijeliće 3,4 hiljade kredita studentima osnovnih i specijalističkih studija ustanova visokog obrazovanja, a prijave se podnose od danas  do 19. oktobra.

Pravo na kredit koji dodjeljuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja. Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih i 2.290 studenata starijih godina studija.

Crnogorskim državljanima koji studiraju van Crne Gore dodijeliće se 90 kredita studentima prve godine osnovnih i 250 kredita studentima starijih godina studija.

Pravo na krediti imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Prilikom izbora kandidata prednost imaju oni koji imaju bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja.

Kredit se odobrava za jednu studijsku godinu i isplaćuje se u deset mjesečnih rata. Visina kredita zavisi od uspjeha u prethodnoj godini školovanja, odnosno indeksa uspjeha i godine studija.

Komentariši