PODIJELI

Dobrodošlicu su im poželjeli stariji drugari prigodnim programom i njihove učiteljice.

Osnovna škola “Mihailo Žugić” iz Odžaka ove školske godine ima šest prvaka. Tri učenika prvog razreda nastavu pohađaju u Matičnoj školi kod učiteljice Ljiljane Furtula, a tri učenika su u PO Borovica, kod učiteljice Marija Jović.

Prvi susret sa učionicom i učiteljicom važan je događaj za svakog prvaka. Zato su učiteljice i drugari tu da ih lagano kroz pjesmu i igru uvedu u svijet obaveza i učenja, a da im osmijeh i bezbrižnost i dalje budu najbolji drugari.

Učiteljice Marina Bošković i Marija Jović, potrudile su se da šest prvaka ove škole prvi dan pamte i prepričavaju i da shvate da je škola igraonica, samo ako umiješ pravilno da se igraš. Škola je i kuća, samo ako znaš da se družiš.

Prvaci su bili u prilici da pogledaju video i da shvate koliko su učenici Osnovne škole “Mihailo Žugić”uživali u prethodnoj školskoj godini na raznim izletima, posjetama i slično. Na kraju priredbe, učenike i prisutne roditelje pozdravio je i direktor škole Vasilije Tešović i tom prilikom, prvacima uručio diplome i poklone koje je donirala Opština.

Dragi prvaci, nek vam koraci budu bezbrižni, nek se brojke i slova uče bez muke, nek se rađaju nova prijateljstva. Radujte se novom zvanju, postali ste đaci!

Komentariši