PODIJELI

U ponedjejak na Gradskom stadionu dočekuje bjelopoljski Fer plej.

Fudbalski klub Pljevlja dobro je počeo sezonu u derbiju prvog kola Sjeverne regije kao gosti savladali su Borac iz Bijelog Polja sa 1:0. Inače Borac je uz Pljevlja, Ibar i Brskovo favorit za prvo mjesto koje vodi u Baraž za plasma u Drugu ligu. Ono što je interesantno nakon te utakmice došlo je do prekida saradnje sa šefom stručnog štaba Mirsadom Delićem, a ekipu, do imenovanja novog šefa stručnog štaba,  sa timom radi Željko Karović koji će voditi ekipu u ponedjeljak protiv Fer Pleja iz Bijelog Polja.

Inače u klubu su bili izuzetno angažovani tokom prelaznog roka. Novi član Pljevalja je od ove sezone, nekda najbolji igrač Crne Gore, Andrija Zula Mirković, a pored njega klub su pojačali provjereni igrači: Miloš Lopičić iz Cetinja, Filip Borozan i Nikola Mijanović takođe iz Cetinja, Edin Nikočević iz Brskova, talentovani Lazar Rabrenović iz Koma. Pored njih od u klubu su ostali iskusni igrači Petrić, Jelovac, Lučić, a Pljevljima su se priključili nekadašnji omladinci Rudara Vraneš, Rondović, Gogić i Hrastovina.

Ambicije kluba su jasne, reko nam je prvi čovjek kluba Saša Drobnjak.

-Prvi cij nam je da budemo prvi u Sjevernoj regiji, a potom da kroz Baraž izborimo plasman u Drugu ligu. Moram da kažem da prvi put, nakon skoro pet godina imamo podršku lokalne uprave i predsjednika Opštine Mirka Đačića koji je još jednom pokazao da je prijatelj pljevaljskog sporta. Naravo da to neće biti ni malo lako, ali prvo teško gostovanje smo uspješno prebrodili, što nam daje dodatnu snagu da nastavimo dalje, kazao je Drobnjak.

Komentariši