PODIJELI

U Saopštenju za javnost koji je dostavio Savjet roditelja OŠ “Mataruge” iz Mataruga roditelji navode da nakon što se direktorica ove škole, Vanja Marković, jutros pojavila u školi u Matarugama njihova  djeca nisu ušla na nastavu.

Savjet roditelja saopštava das u još jednom pokušali da razgovaraju sa direktoricom Marković i da je zamole da napusti školu jer je za direktora ne žele ni djeca, ni roditelji iz tri sela : Kozica, Mataruga i Ljutića.

U saopštenju Savjeta roditelja dalje stoji: “Nakon toga nas je ona počela ismijavati govoreći da neće da ide pa ni po cijenu da se škola zatvori.

Ne možemo da razumijemo da Ministarstvo i dalje drži ovakvu osobu na čelu jedne obrazovne ustanove – osobu koja nas svakodnevno naziva „glibavim Mataružanima“,  „prokletim Kozičanima“ i govori nam da „blejimo“., navodi se u Saopštenju.

Dalje se kaže:”Najiskrenije i sa sveg srca molimo Ministra Šehovića da koliko je danas suspenduje Vanju Marković sa mjesta direktora i odredi vršioca dužnosti.

Nakon razgovora sa Markovićevom mi smo djecu poslali kući a onda smo se uputili u O.Š.“Mile Peruničić“ u Maoču i podnijeli zahtjev za upis naše djece u tu školu.”

Savjet roditelja OŠ “Mataruge” iz Mataruga na kraju obavještava novinare i sve medijske kuće da će, u utorak, 11. spetembra, u 8 sati, održati konferenciju za novinare nakon čega će se njihova djeca uputiti pješke u školu u Maoču.

Komentariši